Nytår og mange er frustreret, ked af det og magtesløse i forhold til deres dyrs reaktion på fyrværkeri.
“Hvor ville det være rart, om X ville tage hensyn, så mit dyr ikke må lide så hårdt”, tænker nogen og andre vil nok vælger andre ord.
Sandheden er, at vi ikke kan gøre noget ved forholdene – i hvert tilfælde ikke lige nu. Det er kun ens egne handlinger man har kontrol over.

Her er nogle gode råd til jer for at komme så godt i gennem denne tid som muligt:

  1. Få gået nogle gode ture med dit dyr, imens der er dagslys.
    • Tag ingen chancer og vær beredt: sørger for at have snor på dit dyr – hele tiden – og at der ikke på noget tidspunkt er en låge eller lignende, som kan forceres ved et pludseligt brag (som også sker ved dagslys), der får dit dyr til at ville flygte. Alt hvad du ser som indeholdende en risiko for dit dyr, må du tage i betragtning.
    • Kan dit dyr ikke håndtere gode gåture, så tag små ture flere gange om dagen – det kan være i jeres have og stadig med snor på.
    • Tilbyd dit dyr mad i dagstimerne.
  2. Når det bliver mørkt udenfor
    • Sørg for at trække gardiner for, tænd lys både inde- og udenfor, spil noget stille og roligt musik eller hav tv’et tændt – derved er du med til at mindske forstyrrelser udefra. Det kan være en ide at være i den del af hjemmet, hvor I mindst bemærker fyrværkeriet, hvis det er muligt – selv et soveværelse kan man gøre hyggeligt til en stille og rolig nytårsaften hjemme. Det er et spørgsmål om, hvor kreativ man er.
    • Giv dig tid til at være sammen med dit dyr – har dit dyr brug for tæt kontakt, så vær til rådighed – alt andet må vente. Giv dit dyr den tryghed, som han/hun søger, som man også ville gøre med et barn – der er ingen “short-cuts” kun tålmodighed, omsorg og rummelighed virker.
      Og vis hensyn til, hvis dit dyr søger i sin Safe Zone (pude / kurv) for at være i fred, men hold løbende øje med dit dyr – han/hun kan i værste fald komme i en choktilstand, hvor han/hun bliver apatisk efter rysteture m.m., det skal du reagere på (prøv Bachs – se nedenfor).
    • Gør dit bedst for at skabe et afslappet miljø – det gælder også dine egne følelser, da dit dyr vil afspejle dig, hvilket yderligere kan forværre dit dyrs stress / angst tilstand. De har brug for den styrke og tryghed, som du er for dem. Lav eventuelt “kontakt-øvelser”, så dit dyr har fokus på dig. Det kan være svært i starten, men tag dig tid og hav tålmodighed med dit dyr. Lav gerne øvelsen flere gange om dagen – særligt når du bemærker, at dit dyr begynder at “køre op”. Bliv dit dyrs Safe Zone.
    • Sørg for at der er så få “forstyrrelser” som muligt i disse dage, så dit dyr bedre kan rumme situationen. Des mere nyt eller anderledes (herunder gæster og larm), des svære bliver det for jeres dyr – de har “deres bæger fyldt” og alt vil få bægret til at flyde over nu.
  3. Anbefaling er at købe Bachs Rescue PET til dit dyr – det er en god hjælp i denne tid
    • 4 dråber 4 gange dagligt på en godbid – alternativt smør det på maveskind eller i armhulen
    • Akut smøres 4 dråber på hver 5. minut til du oplever, at dit dyr begynder at slappe mere af.
    • Bachs er et naturprodukt uden bivirkninger og du kan ikke give for meget – andet end at du “spilder gode dråber”, hvilket jo nok går i denne sammenhæng.
    • OBS! Der er forskel på Bachs Rescue og Bachs Rescue PET – forskellen er i Bachs Rescue bliver der brugt alkohol til konservering. Det betyder, at man skal fortynde dråberne op i et glas vand og være mere tilbageholdende med at give det til sit dyr. Det skal smøres på udvortes.

Har du ikke mulighed for at købe Bachs på nettet, i Helsam eller andre helsekostforretninger, så kan du købe det gennem mig. Kontakt mig på messenger eller pr. tlf 20854083-

Med ønsket om et godt nytår for alle.
Ann / Naturlig Hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *