Naturlig Hund – en del af Kattrup Dyreterapi

Motivation og Uddannelse

Jeg blev uddannet hundemassør i 2018 på Axelsons Animal Massage School nær Stockholm. Det startede med et introkursus, der var tænkte som en hobbyaktivitet og hjælp-til-selvhjælp til min 7 årige hund, Emma, der allerede havde fået udfordringer med gigt. Kurset var en øjenåbner i forhold til hundens bevægelsesapparat, hvorfor jeg valgte at tage hele uddannelsen.
Lysten til at lære endnu mere og til at hjælpe hunde med forskellige fysiske og mentale udfordringer fulgte naturligt med, da jeg var færdiguddannet.

I sensommeren og efteråret 2018 startede jeg på uddannelserne som hundefysioterapeut / Veterinær Rehabiliteringsterapeut, hundeadfærdsinstruktør og hundezoneterapeut. Det blev et par meget koncentrerede år, der fulgte, og som på mange punkter forandrede mit liv – ikke kun i forhold til hunde – men også i forhold til mit privatliv. Jeg blev skilt, sagde mit arbejde op, flyttede fra Stenløse til Østjylland og startede et helt nyt kapitel i mit liv. Et liv med hunde i centrum, men på en anden måde end tidligere. Nu er det med fuld fokus på hundens bevægelsesapparat, velvære og trivsel med en adfærds- og indlæringspsykologisk tilgang, hvorfor det altid er et samarbejde mellem ejer, hund og mig i mine terapier – og alt foregår i hundens tempo.

Mine ovennævnte valg har gjort at nogle af mine uddannelsesmæssige mål har måttet udskydes – også grundet Corona – , men forventes færdiggjort i 2022 og 2023. De står i nævnt i næste afsnit.

Under uddannelsen til hundezoneterapeut fik jeg i øvrigt øjnene op for Bachs blomsterremedier, som jeg er ved at uddanne mig indenfor. Jeg skulle gerne i løbet af 2022 være færdiguddannet Bachs Terapeut, som både henvender sig til dyr og mennesker.

Uddannelser og kurser

Uddannet:

Under / forventet uddannelse:

  • Hundeadfærdsinstruktør – afsluttende eksamen pt. udskudt til 2023 ved Center for Dyreterapi
  • Cranio Sakral Terapi del 1 og 2 – maj og juni 2022 ved Center for Dyreterapi
  • Bachs Blomsterterapi Trin 3 – april 2022 ved Casu
    • Forventet godkendt Bachs Terapeut et par måneder senere.

Kurser:

  • Markedsføring for behandlere – Januar 2022 ved Alexander Mazin
  • Generel hygiejne i socialt og pædagogisk arbejde – Maj 2021 ved AMU
  • Førstehjælpskursus til hunde – Maj 2019 ved Danish K9 Solutions
  • Økonomistyring med e-conomics og Excel – April 2019 ved Regnsskabskolen

Lidt mere om mig..

En god veninde sagde en dag til mig: “Det er sjovt, Ann, som du altid har haft hunde omkring dig”. Jeg har senere hen tænkt, at det er sjovt, som man nogen gange ikke kan se skoven for bare træer.

Hunde og dyr har altid været en del af mit liv og det blev først relativt sent i livet, at jeg fandt ud af, at det var det, som jeg brænder allermest for.

Jeg hedder Ann. Jeg bor sammen med mine hunde ved Kattrup mellem Horsens og Skanderborg i en lille landlig ejendom med 3000 kvm grund med frit udsyn ud over maden (=eng), småskove, bæk og marker.

Emma og Anna, mine to dalmatinere, er mor og datter. De elsker at grave efter gulerødder, drikke vand fra bækken og boltrer sig i haven. Vi bor ud til en markvej, hvor de ligeledes holder meget af gåture. 1. december 2020 fødte Anna 9 skønne hvalpe, der er en krydsning mellem dalmatiner og kleiner münsterländer. Jeg valgte at beholde to fra kuldet: Magne og Gaffa. De er to aktive og glade herrer, der snart er her og der i haven og huset.

Jeg hedder Ann og er meget glad for dyr – særligt hunde. Der har altid været hunde i mit liv. Det har været lige fra blandingshunde, der holdt vagt ved min barnevogn, til den Israelske Gadehund, Troid, som jeg havde med hjem til Danmark. Jeg hedder Ann og har levet med hunde hele mit liv. Det har været lige fra Schæfer, Labrador, Golden Retriever, “gadekryds af udefinerbar herkomst”, Israelske gadehunde, Dansk-Svensk Gårdhunde til Dalmatinere. Jeg synes, at alle hunde er skønne og gør mit bedste for netop at vide noget om din race.
Der har været mange forskellige racer og blandinger, som har krydset min vej. Det har været hunde, der har levet vidt forskellige liv.
Som barn hjalp jeg min onkel med at træne hans CV-hund (det der i dag hedder Redningshunde) ved at ligge i betonrør i jorden på den lokale brandstations brandtomt, hvor hunden så skulle finde mig. Det var ikke altid den fedeste oplevelse blandt edderkopper og andet kryb, men det var en skønt at opleve en hund, der får brugt sine evner – og har en ejer, som den har et fantastisk forhold til og samarbejde med. Og min onkel og hans Sussi var tæt forbundne.

Uddannelse i hundefysioterapi

Center for Dyreterapi
Veterinær Rehabiliteringsterapeut – Juni 2019

v. dyrlæge Jacob Andersen
https://www.nordredyrehospital.dk

Uddannelsen indeholder:
Anatomi
Fysiologi
Biomekanik
Fysioterapi
Patologi
Adfærd
Hunderacer
Patient evaluering
Massage
Fysioterapi,-øvelser, apparater og vandtræning
Integration og sammensætning af terapiprogram
Studietur til etablerede fysioterapifaciliteter

Et godt hundeliv er et hundeliv med fokus på hundes bevægelsesapparat og psyke